Posna Rozen torta

Sastojci:

300 g brasna

150 g secera u prahu

solja ulja

prasak za pecivo

malo kisele vode

Za fil:

300 g kristal secera

300 g mlevenih oraha

150 g secera u prahu

4 kasike dzema

nekoliko kapi ekstrakta maline

Priprema:
Napraviti testo od secera u prahu, brasna, praska za pecivo i po potrebi kisele vode. Dobro ga umesiti, podeliti u 10 delova. Od svakog dela razviti koru i ispeci je na prevrnutom plehu.
Fil: uspinovati secer, dodati orahe i dzem. Masu dobro umutiti i filovati kore. Poslednju koru premazati glazurom od secera. Umutiti 150 g secera u prahu sa malo vrele vode, dodati nekoliko kapi ekstrakta od maline (da se dobije roze boja). Seci na stanglice i sluziti.

Za dekoraciju:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: